Koosolekute ja nõupidamiste toitlustus
Koosolekute ja nõupidamiste toitlustus
Koosolekutel on kindlasti ette nähtud kohvipausid. Reeglina on need iga tunni tagant, kuid võivad olla ka veidi pikema aja tagant, kuid kindlasti mitte pikema kui kahe tunni järel. Kohvipausiks peavad olema kuum tee ja kohvi kohvilaual, kust saavad osalejad endale seda vabalt omale sobivas koguses valada.
Kohvipauside ajal koosolekutel või nõupidamistel ei lasta osalejatel kunagi baariletist kohvi tellida - kõik tassid ja joogid peavad olema suurel laual nö rootsi laual.
Kohvipausidele peaksid kindlasti olema organiseeritud juurde küpsised ja puuviljad. Samuti peaks olema võimalus uue ametliku osa ajaks lauale võtta karastusjooke.
Pikkadel koosolekutel või seminaridepäevadel on vajalikud ka lõunasöögid ja kui seminar on mitme päevaline, siis ka õhtusöök. Lõuna- ja õhtusöökide jaoks tuleb reserveerida laud ja kui osalejaid on kümme või rohkem, tuleb enne seminari kokku leppida ka menüüs, kuna nii paljude inimestega eraldi tellimine võtaks väga palju aega. Üldiselt ei kesta lõunapausid üle ühe tunni.
Lõunane menüü peaks olema mõõdukas ja suhteliselt kerge, kuid energiarikas. Peale lõunapausi ei ole hea, kui toit on olnud liiga rasvane või liiga raske, kuna see segaks edasist mõtlemist ja koosolekul/seminaril viibimist.
Toidu juurde võib lõunapausil pakkuda klaasi veini ja sellega tuleks piirduda. Õhtusöögil on lubatud veidi rohkem kui üks klaas ja ka kangemat alkoholi.
Kohvipauside ajal koosolekutel või nõupidamistel ei lasta osalejatel kunagi baariletist kohvi tellida - kõik tassid ja joogid peavad olema suurel laual nö rootsi laual.
Kohvipausidele peaksid kindlasti olema organiseeritud juurde küpsised ja puuviljad. Samuti peaks olema võimalus uue ametliku osa ajaks lauale võtta karastusjooke.
Pikkadel koosolekutel või seminaridepäevadel on vajalikud ka lõunasöögid ja kui seminar on mitme päevaline, siis ka õhtusöök. Lõuna- ja õhtusöökide jaoks tuleb reserveerida laud ja kui osalejaid on kümme või rohkem, tuleb enne seminari kokku leppida ka menüüs, kuna nii paljude inimestega eraldi tellimine võtaks väga palju aega. Üldiselt ei kesta lõunapausid üle ühe tunni.
Lõunane menüü peaks olema mõõdukas ja suhteliselt kerge, kuid energiarikas. Peale lõunapausi ei ole hea, kui toit on olnud liiga rasvane või liiga raske, kuna see segaks edasist mõtlemist ja koosolekul/seminaril viibimist.
Toidu juurde võib lõunapausil pakkuda klaasi veini ja sellega tuleks piirduda. Õhtusöögil on lubatud veidi rohkem kui üks klaas ja ka kangemat alkoholi.